Compromís per Crevillent s’ha reunit amb la Cooperativa Elèctrica

El Diputat en el Congrés, el crevillentí Ignasi Candela, acompanyat pel Diputat Provincial i Portaveu Municipal José Manuel Penalva i el Portaveu Adjunt Jesús Ruiz en representació del Grup Municipal, han mantingut una reunió amb el President de la Coooperativa Elèctrica San Francisco de Asís, Cayetano Belso i el Gerent del mateix D. Enrique Rúa En aquesta reunió Ignasi Candela a explicat i presentat als representants de la Cooperativa una proposició que en breu presentarà en el Congrés i que ja gaudeix de consens entre les forces polítiques majoritàries com el PSOE, Podem i Ciutadans, comptant només amb l’oposició del Govern del Sr. Rajoy i del seu Grup el Partit Popular. Aquesta iniciativa explica també amb la col·laboració de AMPIER, l’associació que defensa els interessos dels inversors en energies renovables i que manté una lluita constant per mantenir els drets de tots aquells que han apostat pels horts solars, com és el cas de l’Hort Solar que gestiona la Cooperativa en el Realengo. Ignasi ha indicat que la iniciativa tracta d’evitar l’arbitrarietat del Ministre d’Indústria i Energia a l’hora d’establir quines són les primes que han de cobrar els propietaris dels horts solars. I ha avançat que per al pròxim any en el qual toca una nova revisió de les primes, el ministre podria retallar fins a la meitat les mateixes, la qual cosa abocaria als xicotets inversors a la ruïna. Aquesta situació no solament afectaria de forma directa a molts xicotets inversors crevillentins sinó també al conjunt del sistema d’energies solar, en el qual aquest govern ha fet que alguna cosa que érem capdavanters i referents fins i tot a EUA, siguen altres països els qui ens avancen com el cas de Alemanya malgrat gaudir de menys hores de sol. És evident que estem davant un govern el del PP que no creu i que s’oposa a les energies sostenibles i no lluita decididament contra el canvi climàtic i tot per fer-li favors als grans oligopolis del sector elèctric. Des de Compromís considerem al sector de les energies renovables i a la Cooperativa Elèctrica com un sector estratègic i per tant està entre les prioritats de les nostres polítiques de govern. Post Views: 459

La reunió va servir per presentar una proposta que aposta per a afavorir les energies renovables

- Escrito el 20 marzo, 2017, 7:42 pm
3 mins
El Diputat en el Congrés, el crevillentí Ignasi Candela, acompanyat pel Diputat Provincial i Portaveu Municipal José Manuel Penalva i el Portaveu Adjunt Jesús Ruiz en representació del Grup Municipal, han mantingut una reunió amb el President de la Coooperativa Elèctrica San Francisco de Asís, Cayetano Belso i el Gerent del mateix D. Enrique Rúa

En aquesta reunió Ignasi Candela a explicat i presentat als representants de la Cooperativa una proposició que en breu presentarà en el Congrés i que ja gaudeix de consens entre les forces polítiques majoritàries com el PSOE, Podem i Ciutadans, comptant només amb l’oposició del Govern del Sr. Rajoy i del seu Grup el Partit Popular.

Aquesta iniciativa explica també amb la col·laboració de AMPIER, l’associació que defensa els interessos dels inversors en energies renovables i que manté una lluita constant per mantenir els drets de tots aquells que han apostat pels horts solars, com és el cas de l’Hort Solar que gestiona la Cooperativa en el Realengo.

Ignasi ha indicat que la iniciativa tracta d’evitar l’arbitrarietat del Ministre d’Indústria i Energia a l’hora d’establir quines són les primes que han de cobrar els propietaris dels horts solars. I ha avançat que per al pròxim any en el qual toca una nova revisió de les primes, el ministre podria retallar fins a la meitat les mateixes, la qual cosa abocaria als xicotets inversors a la ruïna.

Aquesta situació no solament afectaria de forma directa a molts xicotets inversors crevillentins sinó també al conjunt del sistema d’energies solar, en el qual aquest govern ha fet que alguna cosa que érem capdavanters i referents fins i tot a EUA, siguen altres països els qui ens avancen com el cas de Alemanya malgrat gaudir de menys hores de sol.

És evident que estem davant un govern el del PP que no creu i que s’oposa a les energies sostenibles i no lluita decididament contra el canvi climàtic i tot per fer-li favors als grans oligopolis del sector elèctric.

Des de Compromís considerem al sector de les energies renovables i a la Cooperativa Elèctrica com un sector estratègic i per tant està entre les prioritats de les nostres polítiques de govern.

Los artículos firmados por redacción son aquellos remitidos por terceros para su publicación en el diario digital AQUÍenCrevillent.com